Què ens aporta fer una copeta de vi?

El vi ha format part de la cultura humana des de fa uns 6.000 anys, al llarg de les seves diverses etapes evolutives, l’home l’ha considerat un plaer per el seu paladar, una ajuda per a la convivència i també un element amb propietats que beneficien la seva salut .

 D’aquesta manera diverses begudes han estat utilitzades per prevenir malalties i fins i tot per curar-les. Això és a causa que es fan a base de productes naturals com: el raïm, poma, arròs i ordi entre altres productes, que en ser tractats no perden les seves propietats i en alguns casos fins a les s’incrementen.

Avui en dia nombrosos estudis han servit per corroborar algunes d’aquestes propietats donades a conèixer fa milers d’anys. Però és evident que aquestes propietats s’expressen millor quan la qualitat del producte és excel·lent.

images (1)

Beneficis de beure vi negre

Els raïms tenen un component anomenat resveratrol, al qual se li atribueixen la major quantitat de beneficis que el vi ens aporta.

El Resveratrol és membre d’un grup de compostos vegetals anomenats polifenols. Es creu que aquests compostos tenen propietats antioxidants i són capaços de protegir l’organisme contra danys que generen un major risc de patir malalties del cor i càncer.

El Resveratrol es troba a la pell dels raïms vermelles, la magrana i el vi negre, entre altres.

El Resveratrol és també un potent fitoestrògen que contribueix a estabilitzar la producció d’estrogen.

reserva_2004_b

Tot i que alguns estudis han afirmat beneficis pel cor, pel cervell, per la circulació, entre d’altres, si no ets consumidor habitual de vi, no es pretén que ara ho siguis,  ja que es poden trobar aquests beneficis en altres aliments.

Hem de citar que gastronòmicament que el vi ajuda a la digestió de la carn, sempre i quant es faci amb moderació.

Recordem que :

Beure vi té alguns beneficis sempre que no oblidem que es tracta d’una beguda alcohòlica i que el consum d’alcohol sempre és perjudicial per a l’organisme si no es fa amb moderació. Ingerir vi en grans quantitats no només ens portarà els desagradables símptomes de la ressaca sinó que, si la quantitat és molt gran, pot provocar situacions més extremes.

Què n'opines?