El mango, un aliment fantàstic

El mango està reconegut com un dels 3 o 4 fruits tropicals més fins. És una fruita que s’obté de l’arbre del mateix nom.
La seva composició és diferent segons la varietat que es tracti, però tots ells tenen en comú el seu elevat contingut d’aigua.

mango--575x323
Aporta una quantitat important d’hidrats de carboni per la qual cosa el seu valor calòric és elevat. És ric en magnesi i pel que fa a vitamines es refereix, en provitamina A i C (200 grams de polpa cobreixen les necessitats d’una persona d’aquestes vitamines).
La vitamina C intervé en la formació de col•lagen, ossos i dents, glòbuls vermells i afavoreix l’absorció del ferro dels aliments i la resistència a les infeccions. El beta carotè es transforma en vitamina A en el nostre organisme conforme aquest ho necessita. La vitamina A és essencial per a la visió, el bon estat de la pell, el cabell, les mucoses, els ossos i per al bon funcionament del sistema immunològic. Les dues vitamines compleixen a més una funció antioxidant. El potassi és un mineral necessari per a la transmissió i generació de l’impuls nerviós i per a l’activitat muscular normal, intervé en l’equilibri d’aigua dins i fora de la cèl•lula. El magnesi es relaciona amb el funcionament d’intestí, nervis i músculs, forma part d’ossos i dents, millora la immunitat i posseeix un suau efecte laxant. Així mateix aporta fibra que millora el trànsit intestinal.
El seu contingut de fibra li confereix propietats laxants. La fibra prevé o millora el restrenyiment, contribueix a reduir les taxes de colesterol en sang, al bon control de la glucèmia i té un efecte saciant, beneficiós en cas de diabetis i excés de pes, això sí, en quantitats adequades.

Amanida d’arròs amb MANGO
Ingredients (4 comensals)

380-400 grams d’arròs aromàtic (Thai o Basmati), 300 grams de mango sense pell ni os), 250 grams de cogombre, 1 ceba morada petita, 80 grams de nous pelades, 1 c / s de mostassa, 60 grams de oli d’all i alfàbrega, 1 c / c de pebre aleppo, sal.

descarga (1)

Preparació

Prepara l’arròs, renta’l amb aigua freda i posa-ho en una cassola amb el doble d’aigua (o segons indiqui el fabricant) i afegeix sal al gust. Cou fins que hagi absorbit l’aigua i estigui cuit, llavors refresca’l amb aigua freda per frenar la cocció.

A continuació prepara la resta d’ingredients, talla el mango a dauets, igual que el cogombre, posa tots dos ingredients en un bol ampli. Pela la ceba i pica-la a dauets, afegeix-la al bol al costat de les nous trossejades.
Barreja l’oli d’all i alfàbrega (nosaltres hem utilitzat el que teníem de la mozzarella marinada) amb la salsa de mostassa, el pebre aleppo (pots substituir-la per una altra espècia picant) i sal al gust. Aboca el guarniment sobre l’amanida de mango i cogombre reservant una mica per al emplatat, barreja bé.

descarga

 

Anuncis

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s