ALBERGÍNIA FARCIDA DE VERDURES

berenjena-para-bajar-de-peso-680x365INGREDIENTS per persona

Una alberginia

30gr de ceba

1 branqueta d’api

30gr de tomàquet

30gr de carbassó

5g de formatge ratllat

1 cullerada de postres d’oli d’oliva

Un pessic de sal

receta_berenjenasrellenas_pollo

PREPARACIÓ

Rentar l’albergínia, tallar la tija i tallar-la per la meitat. Cuinar-la durant 15 minuts amb aigua. Picar la ceba, l’api, el carabassó i el tomàquet. Posar l’oli a la paella i saltetjar les verdures.

Escórrer l’albergínia i treure la polpa. Barrejar les verdures amb la polpa i farcir l’albergínia amb aquesta barreja. Espolvorejar amb el formatge ratllat i gratinar al forn

COMENTARIS

L’albergínia és rica en aigua, té un contingut baix en proteïnes, hidrats de carboni i greix. Comparada amb altres verdures i hortalisses, conté una quantitat mitjana de fibra, vitamines i minerals, el que podem destacar és l’aport de manganès, important per a què les cèl.lules puguin aprofitar l’energia i realitzar les seves funcions.

També podem destacar l’aport de potassi, imprescindible per a una correcta transmissió i generació de l’impuls nerviós i per a l’activitat muscular normal, així com regular l’equilibri de l’aigua corporal.

L’albergínia és una hortalissa sensible al fred, la seva major producció és a l’estiu, malgrat la podem trobar durant tot l’any.

A l’hora de compra-les, hem de fixant-se que estiguin dures i amb pell brillant. S’han de consumir en una setmana. Quan les preparem podem afegir una mica de vinagre o llimona per a què no s’enfosqueixin i obtinguin un color molt fosc, el fet que pot ser rebutjat per a molts comensals.

Anuncios

Què n'opines?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s