Panellets de la iaia Carme

Avui tinc el privilegi de proposau-se la recepta dels panellets de la meva mare, la Maria Carme Costa Peralta, “la Carmeta”, que desde fa més de 60 anys que ella l’està cuinant i que ve dels seus avantpassats de Lleida. Us asseguro que us llepareu els dits!!!! És una crack dels panellets, fins i tot ha enviat a l’estranger pels familiars i amics !!!

Aquí us deixo els seus consells i la recepta!!!

El dia abans de fer els panellets haureu de preparar el massapà o bé fer la massa i deixar una estona a la nevera, aixi podreu fer millor les boletes.
A l’endemà, només haureu de fer boletes i flamejar-los al forn.
D’altra banda, Compte amb els pinyons que compreu! …que siguin europeus, no asiàtics!.
Si us fixeu, venen uns pinyons més gruixuts, amb una forma de pera més exagerada del normal i que, a més, tenen la punta de color negre. Això vol dir que són del tipus asiàtic “Pinus Koraiensis“. La diferència amb el pinyó autèntic i tradicional “Pinus pinea” (el pinyó pinyoner de casa nostra) és bàsicament el gust. Són mil vegades més bons (i cars) els pinyons europeus que els asiàtics. Si podeu feu la prova i tasteu-ne un de cada.

llv-bio-pinyons-eco

Ingredients:

400g de farina d’ametlla

300gr de sucre

2 patates petites, (uns 200-250gr en total)

60gr de pinyons

ratlladura de dues llimones

2 ous

50-1

El.laboració

Bullir les patates amb pell, deixar refredar i pelar.

En un bol afegir el sucre amb la patata i anar xafant amb la forquilla fins que estigui ben amassat, després hi col.loquem la farina d’ametlla i continuem amassant amb les mans.Per últim afegim la ratlladura de llimona, important només la part groca, ja que la part blanca de la pell amargueja una mica.

Deixem resposar la massa un dia per altre a la nevera.

Ara ja podem fer les boletes amb les mans.

Hem de tenir a punt un bol amb les dues clares d’ou batudes, un altre amb els pinyons i un altre amb els rovells d’ous també batuts.

Passem les boletes primer per la clara, després pel pinyons, que haurem d’anar apretant una mica perquè els pinyons s’enganxin.

Per útim espolvoregem pa ratllat a la safata per a anar al for. Això serveix per a què no s’enganxin i treur’ls més fàcilment un cop cuits.

Finalment untar els panellets amb un pinzell amb els rovells d’ou, per donar un color brillant i daurat.

Deixar coure uns 8-12 minuts, depèn de la mida dels panellets.

img_7232

 

NOTA IMPORTANT SOBRE LA COCCIÓ:

Els panellets, en general, s’han coure molt poc. Engegar el forn a dalt i a baix i col.locar-los al mig del forn. Això vol dir que els heu de tenir el temps just i necessari per daurar-los (uns 8-12 minuts. a 180º-200ºC, depèn de la mida que heu fet les boletes de panellets)

 

Recordeu que a l’hora de fer els panellets, i respecte la mida, si heu de pecar que sigui de petits, que no hi ha res més empallegós que un panellet gegant

Si els teniu més temps poden quedar ressecs.

 

 

És una bona oportunitat si tens fills o nets que participin també a fer panellets!!

A casa meu sempre els hem fet amb la meva mare i això et queda un bon record per sempre!!!!

 

BON PROFIT I BONA CASTANYADA!!!!

 

Anuncios

Què n'opines?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s