Granitzat de pinya amb canyella

Propietats i curiositats de la pinya

 És una fruita molt apreciada, sucosa, digestiva i rica en nutrients

Aquesta fruita té un contingut d’aigua molt alt, per la qual cosa el seu valor calòric és baix. Ben madurat, la pinya conté al voltant del 11% d’hidrats de carboni simples o d’absorció ràpida. El seu contingut en sucres i en principis actius es duplica en les últimes setmanes de maduració, pel que els fruits recol·lectats prematurament resulten àcids i pobres en nutrients. Pel que fa a minerals, destaquen en quantitat el potassi, magnesi, coure i manganès. Les vitamines més abundants de la pinya són la vitamina C i, en menor quantitat, la tiamina o B1 i la B6 o piridoxina.

Els components no nutritius de la pinya són els més significatius des del punt de vista dietètic:

  • El seu contingut en fibra és considerable.
    Conté un enzim, la bromelina o bromelaína, similar als enzims digestius, que ajuda a digerir les proteïnes.
  • Els àcids cítric i màlic són els responsables del seu sabor àcid i com passa en els cítrics, el primer potencia l’acció de la vitamina C.

descargaLa Pinya i el seu suc fresc presos abans dels àpats disminueix la gana i constitueix un bon complement en dietes d’aprimament.

A més és lleugerament diürètic per la qual cosa afavoreix l’eliminació d’orina.
La seva  fibra, el seu consum està indicat en cas de restrenyiment.
El seu contingut en bromelina, enzim que facilita la digestió de les proteïnes, pel que resulta unes postres ideals o com a ingredient en amanides per preparar l’estómac dels possibles excessos.

El seu consum està especialment indicat en les següents afeccions de l’estómac, com per la digestió lenta i pesadesa d’estómac ó per dificultat de l’estómac per buidar el seu contingut.

En tots dos casos, la pinya s’ha de prendre fresca (no en conserva) i ben madura, ja sigui abans o després del menjar.
No obstant això, la pinya no es recomana durant la fase activa de l’úlcera gastroduodenal, ja que augmenta la producció de sucs gàstrics, que empitjoren la simptomatologia.

Ingredients

  • 1 pinya
  • canyella en pols
  • gel

ddd

Elaboració

  • Pelem la pinya i la tallaem a troços petits, preparada per a liquar.
  • Un cop liquada hi afegim la canyella, al gust.
  • Posem els glaçons de gel en un got i li afegim el suc, o bé els afegim a la liquadora si és apta per triturar.

 

 

batidodepiñaynaranja

 

 

font d’informació: Eroski consumer

Anuncis

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s