Puré de pèsols, una recepta de primavera

Els pèsols verds estan plens d’antioxidants i nutrients antiinflamatoris, i aquests nutrients ens aporten una àmplia gamma de compostos beneficiosos per a la nostra salut, com ara els flavonoids, els caretonoids i els polifenols, els quals aquests últims són fitonutrients antiinflamatoris que és troben gairebé exclusivament a els pèsols.
descargaLes Vitamines antioxidants proporcionades pèls pèsols verds són la vitamina C i la vitamina E, i una bona quantitat de zinc, un mineral antioxidant també és troba en gran proporció als pèsols.

Com totes les llegums, el pèsol és font de fibra insoluble i els beneficis del pèsol s’aprecien sobretot en la reeducació d’intestins mandrosos i en el tractament del restrenyiment.

També proporciona la fibra insoluble un efecte saciant interessant en pautes alimentaries d’aprimament. La mateixa fibra insoluble és la causa que a algunes persones els pèsols els produeixin problemes de gasos, els quals s’eviten consumint els pèsols en forma de puré.

Recepta de pué de pèssols

Ingredients

600 g. pèsols

1 / 2   porro

2 patates mitjanes

sal i pebre

oli d’oliva

formatge parmesà ratllat

photo

El.laboració

  • Peleu les patates i trossejar-les en trossos més aviat petits amb l’objectiu que al coure’ls al costat dels pèsols no calgui més d’ uns vuit minuts de cocció
  • Peleu mig porro reservant un parell dits de la part més tendra per laminar i ofegar-los com a presentació .
  • Per aconseguir una textura adequada per a aquest puré l’ideal és passar pel xinès els pèsols i la patata. Encara que sempre es pot optar per passar les verdures per a la trituradora.
  • Afegir un raig d’oli d’oliva, un polsim de formatge parmesà ratllat, pebre i sal al gust. Remenar amb la cullera per fer més homogeni. Presentar amb porro laminat ofegat
Anuncis

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s