Alimentació de les persones amb càncer

Moltes persones diagnosticades de càncer busquen informació addicional sobre els aspectes alimentaris que podrien modificar per combatre la malaltia. Investiguen els productes, les coccions, els estris o els hàbits que podrien ser perjudicials o que podrien tenir un efecte màgic o miraculós en l’organisme. Passen molt de temps recopilant informació de pàgines web, llibres o revistes —no sempre avalats científicament— o segueixen consells d’amics o familiars que han sentit o llegit sobre el tema. Això pot generar una sobreinformació i fins i tot una certa sensació d’angoixa en les persones que tenen la malaltia, perquè no saben realment el que és cert i el que no. En alguns casos, fins i tot, els pacients acaben eliminant de la dieta aliments imprescindibles per fer front a la malaltia o, al contrari, hi afegeixen alguns aliments, herbes o suplements que poden ser perjudicials o que, simplement, incrementen el cost de l’alimentació sense cap evidència real que siguin eficaços.

cancer-DECUBRIMIENTOS

«Hi ha moltes creences populars errònies que relacionen el càncer i l’alimentació (…) no hi ha cap ingredient ni producte dietètic que per si sol curi el càncer.»

Com hauria de ser l’alimentació de les persones amb càncer?

La majoria de tractaments de càncer són llargs i combinen diferents teràpies, que poden provocar diversos efectes secundaris en el pacient. Tot i això, les recomanacions alimentàries de base són les mateixes per a tots els tipus de processos oncològics i les fases del tractament, tot i que, en alguns casos, caldrà adaptar-les a mesura que vagin apareixent els diferents símptomes o efectes secundaris del tractament. L’alimentació que caldria seguir, independentment del tipus, la localització o la fase del tractament (si no hi ha cap recomanació concreta per a un cas particular), és una alimentació sana i equilibrada, que contingui aliments de tots els grups en la quantitat i la freqüència adequades. Una dieta suficient i equilibrada durant el tractament ajudarà a:

  • Obtenir els nutrients necessaris per al bon funcionament de tot l’organisme i, per tant, a mantenir un bon estat nutricional.
  • Mantenir un pes adequat.
  • Mantenir l’organisme ben hidratat.
  • Tolerar més bé el tractament i els efectes secundaris que provoca.
  • Combatre millor possibles infeccions.
  • Mantenir la qualitat de vida del pacient al llarg del tractament

dietapequeno-3

Els DEU PUNTS CLAU que les persones amb càncer haurien de tenir en compte per assegurar una alimentació suficient, equilibrada i segura són:

1.- REPARTIR L’ALIMENTACIÓ EN QUATRE O CINC MENJADES AL DIA

2.- MENJAR CINC RACIONS DE FRUITA I VERDURA AL DIA, priorotzar les de temporada

3.- ASSEGURAR L’APORTACIÓ DE PROTEÏNES DIÀRIA

4.- ASSEGURAR L’ENERGIA NECESSÀRIA QUE EL COS NECESSITA

dieta-alcalina-cancer

Anuncis

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s