Calamars guisats amb carxofes, faves i cloïsses

Ingredients

8 o 10 Calamars petits que si ho preferiu demaneu a la peixateria que us els  netegin i els preparin per guisar

2   Carxofes

1  Ceba petita

Un gotet de vi blanc

1  Pot de faves cuites (conserva casolana)

8  Cloïsses

Sal

Pebre negre mòlt

Oli d’oliva

descarga (1)

Elaboració

Tallem la ceba ben picada i la fiquem en una cassola amb una mica d’oli. Deixem que es vagi daurant.

Mentre, tallem els troncs de les carxofes i els hi traiem les fulles menys tendres. Els hi donem un cop fort (cara avall) contra el marbre o taula de treball. Les obrim bé i les passem per aigua. Les posem a una safata o plat per anar al microones. Les salpebrem, hi posem una mica d’oli per dins. Posem la safata al microones a tota potència durant 10 minuts. Comprovem que estiguin cuites punxant el cor, que ha d’estar tou. Vigilem que no es facin massa. Les reservem.

A la cassola on tenim la ceba hi posem els calamars sencers i nets, amb un gotet de vi blanc. Deixem coure un 15 minuts. Passat aquest temps, hi incorporem les faves i deixem coure uns 10 minuts més . Hi afegim les carxofes que havíem reservat i les cloïsses, deixem coure fins que les cloïsses s’obrin, uns 5 minuts i llestos.

Ja es pot servir el plat.

calamars-carxofes

Comentaris

Plat ideal per a l’hivern, amb propietats depuratives de la carxofa.

El fet de ser una recepta de cassola, no vol dir que sigui molt calòric, al contrari, pot ser ideal per a aquelles persones que segueixen un pla per a perdre pes, però el que han de fer, és reduir les quantitats i servir juntament amb una amanida.

descarga

Anuncios

Què n'opines?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s