Ja tenim les castanyes preparades? Recepta de panellets de la Carme Ruscalleda

Estem a punt de celebrar la castanyada i avui us parlaré de les propietats de les castanyes i he trobat interessant deixar-vos la recepta de panellets de la Carme Ruscalleda.

Les castanyes són un aliment saludable amb importants beneficis nutricionals que podem trobar a la tardor. De fet, gairebé podríem dir que es tracta de l’aliment més característic de la tardor, una època en la qual és comuna menjar-torrades per mitigar el fred que és habitual que faci durant aquesta bella època de l’any.Destaca per la seva moderada aportació energètica i una composició nutricional semblant a la dels cereals.

castanas-propiedades-xl-668x400x80xX

Les castanyes, riques en hidrats de carboni, són una bona font d’energia i ajuden a calmar la fam. Els carbohidrats que aporten són els denominats “complexos”, que l’organisme absorbeix lentament, de manera que mantenen nivells de sucres equilibrats i treuen la sensació de gana. La fibra que aporta és útil per a l’organisme. És un bon remei en el cas de diarrea, per la presència dels tanins (amb propietats astringents) en la composició.

La vitamina B que aporta pot aprofitar totalment si es consumeixen crues i les vitamines d’aquest grup que aporten contribueix a pal·liar l’apatia o malenconia d’aquesta època. El seu contingut en B2 és beneficiosa per a la cura de la pell. Quant als minerals, destaca l’aportació en potassi, que ajuda a controlar la retenció de líquids, evita la hipertensió i afavoreix la diüresi (és bona per als problemes de ronyó).

Recepta de la Carme Ruscalleda del llibre Cuinar per ser feliç.

descarga

Ingredients: (per a uns 60 panellets)

  • 1/2 kg d’ametlles en pols
  • 350 g de sucre
  • 150 g d’aigua mineral
  • 1 clara d’ou
  • 200 g de pinyons
  • 200 g de coco ratllat
  • cacau en pols
  • ratlladura de llimona i/o taronja
  • llimona i/o taronja confitada
  • 1 rovell d’ou per pintar

imagesPreparació:
En una cassola, es barreja l’aigua i el sucre. Es posa a foc mig fins que arrenqui el bull i es deixa bullir fins aconseguir textura de xarop.
A continuació, s’hi aboquen les ametlles en pols, i es remena contínuament amb l’ajuda d’una espàtula de fusta durant uns 2-5 minuts més fins que la pasta quedi ben lligada i es desenganxi de les parets.
Es retira del foc i es deixa refredar.
S’incorpora a la barreja la clara d’ou sense muntar, i es barreja bé.
Es deixa reposar la massa a la nevera durant un mínim de 2 hores. (Es pot deixar tota la nit fins l’endemà).
Es divideix la massa en diferents porcions segons els gustos que vulgueu preparar.

– Per als de pinyó:
S’agafa una porció de massa, i es formen boles petites que s’arrebossen amb els pinyons. Es col·loquen al damunt d’una safata amb paper de forn i es pinten amb rovell d’ou diluït amb 6 gotes d’aigua. S’enfornen a 200ºC (390ºF) fins que quedin rossos (uns 6 minuts). D’aquesta manera, l’interior queda ben tendre.

– Per als de llimona i/o taronja:
S’agafa una porció de massa, i s’hi barreja la ratlladura de llimona i/o taronja. Es formen petites boles i s’arrebossen amb sucre. Es col·loquen al damunt d’una safata sobre paper de forn i es decoren amb un tros de pela de taronja i/o llimona confitada al damunt. S’enfornen a 200ºC (390ºF) fins que quedin rossos (uns 5 minuts).

– Per als de xocolata:
S’agafa una porció de massa, i s’hi barreja una mica de cacau en pols i es barreja fins aconseguir una barreja de color marró uniforme. Es formen petites boles i amb el dit petit, es marca un petit forat al centre. Es col·loquen al damunt d’una safata sobre paper de forn. S’enfornen a 200ºC (390ºF) fins que quedin rossos (uns 5 minuts). A continuació, es desfà una mica de xocolata negra al bany Maria i s’omple el centre del panellet.

– Per als de coco:
S’agafa una porció de massa, i s’hi barreja el coco ratllat. Se’ls dóna la forma desitjada i s’arrebossen amb coco ratllat. Es col·loquen al damunt d’una safata sobre paper de forn. S’enfornen a 200ºC (390ºF) fins que quedin rossos (uns 4 minuts).

RECORDEU!

Els panellets aporten gran quantitat de calories i sucres.

Cal equilibrar aquell dia per tal que no resulti una dieta calòrica.

Us proposo el menú següent:

Primer plat: Amanida de canonges, rúcula amb magrana

Segon plat: Llom de  Lluç al forn amb ceba, pastanaga i pebrot

Postres: 2 unitats de panellets

Anuncios

Què n'opines?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s