El poder curatiu de la cúrcuma” un bon aliat per a persones esportistes, ó amb dolors inflamatòris, càncer, diabetis…

La Cúrcuma o Turméric, és una arrel de la mateixa família que el Gingebre. Es troba conreada principalment en zones càlides i humides per tot el sud-est d’Àsia i a Amèrica Llatina. La part que s’empra és el seu rizoma, la part subterrània de la seva tija que és la que emet les arrels que nodreixen a la planta.

La cúrcuma és molt coneguda per les seves propietats antiinflamatòries, és per això que és una espècia recomanable per a aquells que pateixen artritis, ja que ajuda a calmar el dolor i a eliminar toxines de l’organisme. Per a tots els que practiquem esport també pot ser un bon aliat, ja que ens ajuda a mantenir les nostres articulacions en perfectes condicions evitant que s’inflamin i facin mal.

descarga

A més ajuda a evitar la formació de coàguls de sang, ja que millora la circulació sanguínia i prevé malalties com l’arteriosclerosi. Però no només actua d’aquesta manera en sang, sinó que també pot millorar el metabolisme dels greixos, ja que ajuda a que el fetge funcioni correctament i assimili millor aquests nutrients. No hem d’oblidar que pot ser un bon aliat per als diabètics, ja que ajuda a reduir el sucre en sang.

La cúrcuma té un alt poder antioxidant protegint el nostre organisme dels efectes nocius que causen els radicals lliures. És per això pel que es considera a la cúrcuma com un aliat per lluitar contra el càncer, i és que es creu que afavoreix l’eliminació de les substàncies cancerígenes, i ajuda al nostre cos a produir substàncies anticanceroses com el Glutatió.

images

Com a bona espècia té un alt poder expectorant que fa que s’utilitzi per alleujar els pulmons quan estem refredats, a més d’ajudar a eliminar la mucositat bronquial i a obrir les nostres vies respiratòries.

La forma més freqüent de trobar la cúrcuma és en pols, com qualsevol altra espècia, però ja hi ha botigues especialitzades en nutrició que la venen en càpsules. Si la fem servir amb pols sobre la pell també pot ser un bon aliat contra afeccions com ara psoriasi, fongs …

Ingredients per Arròs amb cúrcuma

arroz-curcuma

  • Recepta per a 4 persones
  • 1 tassa d´arròs
  • 2 tasses d’aigua
  • 1/4 Ceba blanca
  • 1 gra d’All
  • 1/2 culleradeta Gingebre fresc
  • 1 culleradeta Cúrcuma en pols
  • Oli
  • Sal

Passos per preparar Arròs amb cúrcuma

  1. Abans de realitzar l’arròs aromatitzat amb cúrcuma, el primer pas és allistar tots els ingredients.
  2. En una olla amb oli, sofregir la ceba, l’all i el gingebre finament picats a foc baix, durant uns minuts fins que la ceba quedi un color transparent i afegir una mica de sal.
  3. Afegir la culleradeta de cúrcuma en pols i sofregir uns segons més, per activar més el seu sabor.
  4. Afegir l’arròs i nacarar, és a dir sofregir el gra d’arròs fins que aquest una mica transparent.
  5. Afegir l’aigua, esperar que trenqui el bull, afegir 1/2 culleradeta de sal, quan l’aigua s’evapori, tapar i baixa el foc, cuinar durant 25 minuts.

6. Servir i si es desitja cobrir amb unes làmines d’ametlles, aquesta recepta és ideal per acompanyar carns estofades.

 

IMG_1943

Anuncis

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s