Begudes gasoses amb sucre? No, gràcies!!!!

Les begudes gasoses es consumeixen en grans quantitats a tot el món, especialment a occident. El seu gran consum es deu principalment a la immensa campanya promocional que les indústries imposen a la societat i al desconeixement per part d’aquesta societat dels efectes adversos que porta el consum d’aquestes begudes per al nostre organisme.

descarga

Quins efectes produeixen les begudes gasoses en la salut? 

Obesitat: Les begudes gasoses tenen grans quantitats de sucre refinat.

Una llauna de 330ml conté aproximadament 8 culleretes de cafè de sucre. El seu consum afegeix calories innecessàries per a la dieta quotidiana i sumat a la falta d’exercici i a la genètica de cada individu pot contribuir a l’obesitat.
Osteoporosi: L’àcid fosfòric present en aquestes begudes afavoreix l’osteoporosi causa que disminueix els nivells de calci i augmenta els nivells de fosfat de la sang i l’excreció urinària de calci.
El consum excessiu de sucre refinat i cafeïna, tots dos presents en les begudes gasoses, també promouen la pèrdua de calci per part de la massa òssia quan el consum de calci aquesta per sota del normal.

Càries dental i erosió de l’esmalt dental: El sucre refinat, com l’’àcid fosfòric i l’àcid cítric entre d’altres contribueix substancialment en l’aparició de càries dentals i erosió de l’esmalt dental.

refrescos sin gas copia - copia

Malalties cardíaques: Les dietes amb altes quantitats de sucre poden contribuir a desenvolupar malalties cardíaques en persones que tenen la síndrome X o síndrome metabòlica. Aquestes persones presenten insulino-resistència, hipertensió arterial, alts nivells de triglicèrids , obesitat abdominal i alts nivells de sucre en sang.

Alteracions renals: Diversos estudis han comprovat que les begudes gasoses tenen el potencial d’augmentar el risc de desenvolupar càlculs renals. Com hem vist les gasoses contenen àcid fosfòric. Un excés d’aquest àcid encoratja la formació de càlculs renals.

A més, l’augment d’àcid fosfòric en sang promou l’alliberament de calci dels ossos cap a la sang per compensar aquesta falta de balanç.
El calci s’elimina a través i l’orina, la qual es satura i cristal·litza el calci formant els càlculs.
La formació de càlculs també està relacionada amb la ingesta excessiva de sucre.

Cafeïna: És considerada una droga estimulant addictiva i està present en la majoria de les begudes i en gasoses amb sabors cítrics.  La cafeïna augmenta l’excreció de calci per orina que al costat d’una dieta pobra en calci, especialment en nenes i adolescents, augmenta el risc de patir d’osteoporosi.

descarga (1)

La cafeïna causa efectes en el comportament ja que augmenta l’estat d’alerta, excusa nerviosisme, irritabilitat, insomni i taquicàrdia. Els nens desenvolupen mals de cap, cansament i els costa anar a dormir.

A més l’addicció que provoca la cafeïna, fa que el consumidor no deixi de beure aquest tipus de refrescs o altres begudes que continguin cafeïna.

Colorants: els diversos additius que conteenn per donar el color característic a les gasoses causen diferents alteracions com al·lèrgies i hiperactivitat.
La majoria dels colorants causen reaccions al·lèrgiques a causa de que són alliberadors de histamines.

Recomanacions

  • Els pares són els models dels seus fill. Si els pares consumeixen begudes gasoses regularment, això tindrà una gran influència sobre els fills. Els nens imiten.
  • No és aconsellable reemplaçar un refrigeri o snack nutritiu per una llauna de gasoses.
  • En realitzar les compres, evitar comprar tot tipus de begudes ensucrades o carbonatades el consum diari.
  • No hem d’oblidar de mantenir una higiene dental òptima.
  • Si desitja consumir begudes gasoses, faci-ho amb moderació tenint en compte com pot afectar la seva salut a futur.

Què beure en lloc de begudes gasoses?

  • principalment aigua, aigua amb llimona i gel
  • sucs de fruites naturals,
  • Infusions amb gel

 

 

Anuncis

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s