Vichyssoise per l’estiu?… Gran elecció!!!

Recepta de Vichyssoise i propietats del porro

Recepta:

  • Porro
  • Patata
  • Oli oliva suau
  • Llet
  • Ceba

Posa a escalfar oli en un cassó.

A continuació, afegeix al cassó la ceba tallada finament i déixa-la ofegar. Un cop feta, afegeix el porro també tallat a dauets petits.

Quan tinguis les verdures ben tendres, afegeix les patates pelades i tallades  i cobreix amb aigua, just fins al nivell de les patates.

Deixa cuinar durant mitja hora, o fins que les patates quedin ben toves.

Arribat a aquest punt, deixa refredar i tritura amb l’ajuda d’una batedora.

És el moment ara d’abocar la llet i tornar a passar la crema per la batedora.

Aboca el resultat en una sopera i reserva a la nevera fins al moment de servir.

En el moment de servir s’empolvora amb una mica de nou moscada o julivert.

3231717855_c4fbf8b514

Aquesta crema es pot servir tant freda com calenta, de manera que es pot degustar en qualsevol època de l’any.

Aquesta crema, a l’estar elaborada a base de verdures, ens permet aprofitar-nos de tots els beneficis i propietats d’aquests aliments.

El porro, vegetal protagonista d’aquesta recepta, presenta un baix contingut calòric, pel que si es consumeix en preparacions amb poc greix, pot incloure perfectament en dietes de control de pes.

Aquesta liliàcia és a més una boníssima font de substàncies beneficioses per a la salut, com ara els compostos sulfurats, que li confereixen la seva característica olor i que tenen un alt poder antioxidant.

pueeros

– Els porros són una de les millors fonts de fibra dietètica, que ajuden a saciar l’organisme.

– Són rics en vitamina B9 o àcid fòlic, que ajuda al cos a generar noves cèl·lules i manté la sang sana per oxigenar l’organisme.

– Són una important font de potassi i magnesi i proporcionen també calci

– Aporten vitamina C per reparar els teixits del cos. Per tal de no destruir la Vit C, cal evitar coure’l massa.

– Ajuden a reduir el colesterol LDL i augmentar els nivells de HDL.

– Redueixen el risc de patir càncer de pròstata, còlon i ovari.

Les patates, per la seva banda, van a enriquir el plat amb hidrats de carboni complexos en forma de midó.

Anuncios

Què n'opines?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s