La cuina de les flors

Fa molt de temps que ja les antigues cultures com la grega i la romana i la hindú ja cuinaven amb flors. I és que fer servir flors a la cuina dona un agradable sabor i un gran aroma i fan molt atractiu el menjar aportant-li disseny, frescor i uns sabors que no són gens usuals. Encara que s’utilitzin de forma decorativa els seus colors cridaners i les atractives olors estimulen tots els sentits.

cocinar-flores

Per a cuinar les flors cal que siguem nosaltres el que les cultivem o les adquirim en llocs especials, el cas de les flors de floristeries no s’han de consumir, ja que per a mantenir-les fresques els hi afegeixen uns conservants que fan que no siguin aptes pel consum.

Quines són les flors que més s’utilitzen a l’hora de cuinar?

Des de pètals de rosa recent tallats, magnòlies, gessamí, flors de tarongina, de malva, violetes, maria Lluïsa, caputxina…. Hem de tenir molt en compte en el moment d’escollir les flors ja que n’hi ha de comestibles i també n’hi ha de tòxiques.
Seguiu aquest consells si decidiu cuinar les flors:flores-comestibles

  • Procureu que les flors realcin el sabor de l’aliment principal i que no ho emmascarin.
  • Consulteu amb un especialista en el tema en cas de dubtar si una flor és comestible.
  • Ajunteu les flors de dia i amb temps sec.
  • Recolliu tan sols les que es vagin a utilitzar en aquest moment.
  • Renteu les flors amb molt de compte en aigua fresca, sense arrugar els pètals.
  • Elimineu els estams, els pistils i la base blanca dels pètals per evitar que donin un gust lleugerament amarg.
  • Un cop rentades, deixeu penjant perquè s’escorrin. Assequeu amb delicadesa amb ajuda d’un tovalló, agafant per la tija.
  • Algunes flors es poden assecar per utilitzar fora de temporada, com l’espígol, el bruc o les roses.
  • La major part de les flors es poden conservar a la nevera i aguanten fresques i en perfecte estat durant una setmana.

Per a combatre la calor d’aquest estiu , aquí teniu una recepta refrescant fet amb pètals de rosa.

 Gelat de pètals de rosa

ingredients

  • 1 litre de llet.
  • 1/3 de tassa de pètals de roses.
  • 1 tassa de sucre.
  • 1/2 tassa d’ametlles pelades.
  • Unes gotes de colorant vermell.

Peparació

– Bull a foc lent la llet amb els pètals de rosa i el sucre durant 15 minuts.

– Cola els pètals i deixa refredar una mica; afegeix les ametlles.

– Liqua tot afegint les gotes de colorant.

– Refrigera la barreja per 3 hores i quant qualli, serveix-ho.

161-cocina-con-flores-1

Anuncios

Què n'opines?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s