ALIMENTA LA TEVA PELL I PREPARA-LA CONTRA ELS EFECTES NOCIUS DEL SOL

Comença venir el bon temps i ja ens arriba  acompanyat dels primers rajos de sol i crec que és un bon moment per parlar-vos dels efectes nocius que provoca prendre el sol sense mesura i de com us pot ajudar l’alimentació a combatre els efectes dolents de les radicacions.

turismo-sol-y-playa

Sabeu que el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) calcula que cada any es produeixen arreu del món més de 2 milions de càncers de pell diferents del melanoma i 200.000 melanomes malignes. Són dades que ens fan pensar i ens esgarrifen oi??

Els rajos del sol provoquen efectes que es veuen i d’altres que no es poden veure a curt termini:

  • Els rajos visibles: provoquen taques a la pell, arrugues i catarates, i a la llarga càncer cutani o tumoracions superficials.
  • Els rajos invisibles: provoquen danys a llarg termini, els raigs UVB són absorbits per l’ADN, causant alteracions al genoma, i els raigs UVA es transformen en radicals lliures, que alteren el material genètic i saturen els sistemes defensius de la pell, tenint com a conseqüència la proliferació de cèl·lules anormals i la formació de carcinomes o melanomes.

Així que recordeu que CAL PRENDRE EL SOL EN LA MESURA JUSTA.

 Sobretot no us oblideu d’utilitzar una bona protecció solar adequada a la nostra pell i al nostre fototip solar, el nostre farmacèutic ens ajudarà a escollir el que més ens convingui.

descarga (1)

Adquirir aquest to de pell que tant afavoreix no només depèn del bon ús de les imprescindibles cremes solars sinó també dels productes que introduïm en la nostra alimentació de cada dia

Cinc racions de vegetals i fruites al dia contribueixen a prevenir el dany que el sol pugui produir en la pell. Pel seu contingut en licopè, en betacarotè i vitamina C algunes fruites i verdures són especialment aconsellables.

Inclourem aquests aliments amb més prioritat en la nostra dieta perquè la nostra pell al exposar-se al sol adquireixi un bronzejat bonic però per sobretot sa ,són:

Ells aliments Rics en carotens: ajuden a activar la melanina: en aquest sentit, a més de les populars pastanagues, són rics en carotens altres aliments com els albercocs secs, les fruites i hortalisses de color verd, el tomàquet, el bròquil, els espinacs, la carbassa, l’enciam, el julivert, les bledes, els pebrots, el mango, la papaia … És recomanable començar a prendre aquest tipus d’aliments dues setmanes abans d’exposar-se al sol ja que el carotè aconsegueix el seu nivell adequat de concentració 15 dies després d’haver estat ingerit.

6-Zumo-de-zanahoria-bebidas-sin-alcohol-verano

Peix: el peix, sobretot el blau o gras pot ajudar-nos a conservar la integritat de la pell i evitar la seva sequedat a exposar-nos al sol, ja que els seus omega 3 tenen funció antioxidant i conserven la integritat de les cèl·lules.

Aigua i sucs: els sucs naturals així com l’aigua ens proporcionaran una bona hidratació, fonamental per obtenir una pell sana i bella al mateix temps. Podem beure suc de tomàquet, de síndria, de pastanaga o espinacs que a més d’aigua ens ofereixen antioxidants i carotens.

Fruits secs: el seu contingut en antioxidants com el seleni i la vitamina E ajudaran a tenir cura de les cèl·lules de la pell i a més, el poder antiinflamatori dels seus àcids grassos evitarà lesions a la mateixa.

Cítrics: la vitamina C que aquests aliments ofereixen proporcionen una millor integritat i elasticitat a la pell, ja que aquest micronutrient intervé en la síntesi de col·làgen i ajuda a cicatritzar ferides. Llavors, consumir fruites cítriques així com tomàquet, pebrot, julivert o altres aliments rics en vitamina C serà de gran ajuda.

images (3)

Tingueu molta cura al prendre el sol , el sol és font de vida i energia , perquè estimula la síntesi de vitamina D , millora el nostre estat d’ànim i també és bo per a algunes malalties inflamatòries cutànies , com la psoriasi o els èczemes . Però també pot esdevenir un perillós enemic per la pell si no es pren amb cura , fins al punt que cada dia moren a Espanya entre dos i tres persones a causa del melanoma i cada any , es registren prop de 5.000 nous casos de pacients que pateixen aquest agressiu càncer de pell.

Anuncis

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s