M’agrada la xocolata! què ens aporta?

De la xocolata en sabem que procedeix del processament de la fruita del theobroma cacao, i que es denomina xocolata al producte final del processament del cacau. Però quines propietats té? Són certs tots els mites dels quals se’n parla?

Ara be, abans de llençar-te a devorar xocolata sàpigues que parlem del seu estat pur, que l’abús de consum de xocolata pot provocar un desequilibri en el balanç energètic-alimentari. Si no és en estat pur, la xocolata amb llet i la blanca  és rica en greixos i sucres i a part de provocar problemes en el sistema cardiovascular i aumentar el colesterol dolent, és una aliment que aporta moltes calories.

file1741259592486Les ultimes investigacions  ens demostren que la xocolata és molt bona per la ment i el cos. I és que els beneficis de la xocolata van més enllà d’ uns quants moments de plaer deliciosos de dolçor. La xocolata conté cents de compostos que ens brinden molt beneficis. Un d’ells és el resveratrol, un element que a part de protegir el nostre cervell i el sistema nerviós podria ser el causant de perllongar la vida.

No has notat que cada cop que mossegues un trosset de xocolata pur et poses de bon humor?? No és casualitat, és degut a una raó química que es diu “anandamida”, un neurotransmissor produït al nostre cervell que bloqueja de manera temporal els sentiments de dolor o de depressió.

La xocolata produeix migranyes? Us he de dir que no és el causant de migranyes, ja que conté tiramina, un component que juga indirectament una funció sobre la estimulació del sistema nerviós simpàtic i fins i tot es pot considerar aquest element com a afavoridor del manteniment del correcte flux sanguini.

 La xocolata engreixa?  Si es consumeix amb molta moderació, no engreixa ( com tots els excessos) però haurà de ser xocolata negre. La xocolata blanca i amb llet contenen molts de greixos i sucres i per tant ens ajuden a augmentar de pes si es consumeixen en excés.

La xocolata aporta minerals? La xocolata negra és rica en potassi, coure, magnesi i ferro, per tant ajuden a prevenir malalties cerebrovasculars.

Ens pot provocar algun tipus d’al·lèrgia? La xocolata per si mateixa no provoca greus reaccions al·lèrgiques, es tracta d’un al·lergen estrany, en canvi si que les provoca la xocolata que conté llet per les proteïnes associades que serien les responsables de l’al·lèrgia, de la mateixa manera la xocolata el.laborada amb fruits secs, són els responsables de l’al.lèrgia.

Té relació la xocolata amb el restrenyiment?

Dins de la seva composició està dotat de fibra i àcids grassos el que provocaria una acceleració del transit intestinal, així que no és cert el mite que la xocolata restreny.

DSCN4916 Si menjo molta xocolata em sortirà més acne? No existeix cap argument per a pensar que la xocolata pura provoca acne. Una altra cosa és si el consumim amb llet o blanc, ja que aquests aporten greix i pot provocar una acumulació d’aquesta substancia a la pell i taponar el porus.

Quina relació té la xocolata amb la caries? No és la xocolata la que provoca la caries sinó els sucres afegits. La xocolata conté 3 substàncies anti caries, els tanins que frenen el desenvolupament de bactèries, el fluor que reforça l’esmalt i els fosfats que ataquen els àcids que formen els sucres.

00620

Hem de saber també que la xocolata és un estimulant natural que produeix un impuls a la nostra energia física i cerebral ja que conté cafeïna i teobromina. També destacarem el seu gran poder antioxidant per la seva aportació de polifenols. Aquests són molt valuosos ja que tenen la capacitat de frenar la oxidació produïda pels radicals lliures.

Menja xocolata moderadament, S’ha de consumir de forma equilibrada, en excés serà perjudicials. Sempre que sigui possible s’ha de procurar menjar-lo el més pur que es pugui per a evitar que les seves propietats es vegin alterades!

foto de portada de:
Vector de Cumpleaños diseñado por Freepik

Anuncis

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s