Pastís de bolets i lluç

Coneixes les propietats del lluç? 

El lluç pertany al grup de peixos amb menys greix, els anomenats “magres”. Conté només un 2% de greix, per la qual cosa resulta ideal per reduir les calories que ingerim a la nostra dieta. És, a més, ric en proteïnes, pobre en un tipus de greixos anomenats “saturats” (el consum excessiu dels quals, freqüent a Espanya, s’associa a determinades malalties cròniques) i font de vitamines com ara la Niacina (necessària perquè el nostre cos produeixi energia, elimini compostos o segregui determinades hormones). Acompanya una ració de lluç d’una vistosa guarnició vegetal i tot seran avantatges.

comindaun.como.un

Gastronomia del lluç

La carn del lluç és suau i les espines es poden eliminar fàcilment. Això, sumat a la seva suau textura i que la seva olor és poc pronunciada, es tradueix en centenars de receptes de cuina amb lluç, tant per als més petits com per als paladars més exigents. Així, el podem cuinar a la llauna, al vapor, bullit, a la planxa, a la graella, guisat…i de moltes més maneres, totes delicioses si s’hi inclouen salses (per exemple, salsa verda), sofregits o guarnicions vegetals (xampinyons, pebrots, ceba, patates, etc.). Les diferents parts del lluç (cocotxes, ventresca, etc.) permeten noves presentacions i coccions que resulten delicioses, i per a tots els gustos.

Lluç congelat, molts avantatges

Segur que has sentit parlar de l’“Anisakis”, un paràsit que, en ocasions, es troba al peix i que en humans pot causar lesions intestinals i al·lèrgies. Doncs bé, les autoritats espanyoles indiquen que “la congelació és un dels mètodes més efectius per al control i la prevenció de l’Anisakiasis, ja que produeix la inactivació de les larves”. Però aquesta congelació s’ha de dur a terme, segons el Comitè Científic de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició, “a temperatura igual o inferior a –20ºC durant set dies”. Les grans empreses realitzen un procés anomenat ultracongelació, el qual mata l’Anisakis i les seves larves. Per això, trobem un avantatge en aquest sentit amb l’ús del lluç ultracongelat. Un avantatge que se suma a d’altres associats a l’ús del lluç congelat: comoditat(racions més controlades, possibilitat de conservar allò que no volem consumir), qualitat (el fred garanteix les propietats dels aliments), sabor i seguretat (conservació del sabor i bloqueig de la proliferació de microorganismes). El lluç congelat és molt acceptat per tots els consumidors i consumidores, ja que els resultats culinaris resulten de gran qualitat gastronòmica. Si tens cap dubte sobre la qualitat del lluç congelat, has de saber que totes les autoritats sanitàries, nacionals i internacionals, assenyalen que el peix congelat, si es manté la cadena del fred, té el mateix valor nutritiu que el peix fresc, per la qual cosa és una bona alternativa al peix fresc.

casalnova.es

Pastís de bolets i lluç

INGREDIENTS PER A 4 persones

  • 150 grams de bolets variats
    • 150 grams de lluç esmicolat
    • 5 ous
    • 300 ml de nata líquida
    • mantega
    • sal
    • pebre blanc mòlt

PREPARACIÓ

En una paella, salteu els bolets amb la mantega.
Quan estiguin dauradets, hi afegiu el lluç, ho remeneu i ho aparteu del foc. Aboqueu la nata líquida en un cassó, poseu-la al foc i deixeu-la reduir una mica. En un altre recipient, bateu els ous amb un pessic de sal i pebre.
Un cop batuts, afegiu-hi el saltat de la paella. Després, incorporeu-hi la nata líquida i mescleu-ho fins que quedi una pasta homogènia.
Aboqueu aquest preparat en un motllo folrat prèviament amb plàstic de cuina i poseu-lo al forn, al bany Maria, entre 40 i 45 minuts, a 180º. Per saber si el pastís està llest, punxeu al centre amb un escuradents i comproveu si s’ha quallat.
Es pot menjar fred o tebi.

pastel_setas_gr

Informació extreta de La Sirena, més informació a http://www.lasirena.es

recepta de http://www.caprabo.com

Anuncis

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s