VOLS FER UNS CANAPÈS DE SUSHI PER NADAL???

Arriba Nadal i una bona proposta és preparar Sushi i fer-lo servir com a canapès per a l’àpat de les festes.

Quin són els ingredients més utilitzats per al Sushi?

ARRÒS

El sushi es fa amb un arròs blanc (sumeshi) que és de gra curt i sol ser dolç, és l’anomenat arròs japonès. S’amaneix amb vinagre d’arròs, sucre, sal. Algakonbu i vi d’arròs. Un cop l’arròs ha bullit s’ha de deixar que assoleixi la temperatura ambient abans d’utilitzar-lo.

NORI

És l’embolcall que s’utilitza per al Sushi, és una alga comestible que es cultiva a Japó. Es deixa eixugar la fulla sota el sol, com el procés que fan servir per a eixugar el  paper, i abans d’utilitzar l’alga Nori es torra per que es pugui menjar.

413482_sushi_rolly_palochki_tarelka_moreprodukty_1680x1050_(www.GdeFon.ru)

Per al farcit del Sushi podem utilitzar:

Peix,

Marisc: sèpia ó calamar

Llagostí

Pop, garota, cloïsses

Carn vermella. La carn sempre ha d’estar abans macerada

Ous. L’ou de gallina s’utilitza per a embolcallar o els ous de perdiu es fan servir crus
Ous (huevas)
TARAKO. Ous salats de bacallà i es caracteritzen pel seu gust dolç

KAZUNOKO. Són ous d’arengada.

SHIRAKO. És l’esperma del bacallà.

IKURA Y SUJIKO. Són els ous del salm

Verdures.- L’avantatge del Sushi és que permet incorporar tot tipus de vegetals i verduretes en el seu farcit. És molt habitual trobar-nos moltes receptes on el Sushi nomes està elaborat a base d’ingredients com el cogombre, l’advocat, el pebre o la pastanaga.

RECEPTES de Maki Sushi i Californià Roll

Us dono a continuació una recepta de Sushi, si us agrada i en voleu més dirigiu-vos a la pàgina web http://www.mytaste.com .Aquesta recepta és d’aquest bloc.

Ingredients:

–          arròs.

–          Vinagre d’arròs.

–          Sal.

–          Sucre.

–          Salmó fumat.

–          Surimi.

–          Bacallà fumat.

–          Carlota.

–          Advocat.

–          Maionesa.

–          Sèsam torrat blanc i negre.

–          Alga nori.

–          Salsa de soja.

–          Wasabi.

Estoreta de bambú o makisú.

california_roll_

 

Elaboració:

Realitzem la mescla del vinagre  d’arròs, sucre i sal en la proporció 3-2-1 cullerades, remenem ve fins la seva dissolució.

Poseu l’arròs cru en un escorredor sota l’aixeta fins que l’aigua surti clara, no blanca.

Poseu a bullir l’arròs en una cassola amb tapa en una proporció de 1 tassa d’arròs una tassa d’aigua i deixar coure tot tapat uns 10 minuts sense destapar-lo i desprès ho deixem reposar tapat uns 10 minuts més.

Mentrestant posarem la barreja de vinagre a calenta al foc (vigileu que no arrenqui el bull).

Un cop passat els deu minuts de repòs de l‘arròs, el posarem  en un recipient ample i li afegirem la mescla de vinagre d’arròs calent i ho remenarem amb un “palillos” xinesos o (en el seu defecte) amb una cullera de fusta amb molt de compte de no trencar l’arròs.

Tapem el recipient amb una drap de cotó mullat i reservem.

Mentrestant tallem el carabassó i la carlota  a bastonets i els bullim al “dente”. Els traiem i els posem en aigua amb glaçons.

Tallem l’advocat, el salmó el surimi i l’abadejo a tires i reservem.

Ara ja tenim tots els ingredients preparats i comencem a preparar els Makis.

Muntatge Maki Sushi

Agafeu el makisú i a sobre li poseu el full d’alga nori en la part llisa en contacte amb estoreta i la rugosa cap a dalt.

untitled01071038

Ens mulleu les puntes dels dits i agafeu una mica d’arròs i l’escampem per sobre de l’alga. ( si se’ns apega a les mans ens les mullem una mica més)

En un extrem col·loquem uns palets de carlota, carabassó i salmó i enrotlleu pressionant amb el makisú per forma un rotllo.

Munteu un altre amb bacallà i verdures o truita a la francesa , tonyina …

Talleu el maki per la meitat i cada meitat en tres parts. Cada cop que talleu passeu la fulla del ganivet per sota de l’aigua per evitar que es desmunti el maki???????????????????????????????????????

Califòrnia roll   

Folreu el makisú amb paper de film i fiqueu l’alga nori a sobre en la part rugosa cap a dalt, li escampem l’arròs com en el pas anterior i amb molta cura li peguem la volta de manera que l’arròs quedi en contacte al film i l’alga nori a dalt.

Unteu l’alga amb una mica de maionesa i poseu en un extrem la truita lo surimi l’advocat i enrotlleu.

Talleu lo rotllo igual que el maki.

Poseu en un plat lo sèsam torrat i negre i passeu cada rotllo arrebossant-lo.

Ja estan llestos per menjar acompanyats de salsa de soja i wasabi.

sushi mireia guzman

 

Anuncios

Què n'opines?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s