COM CUINAR LA PASTA A LA PERFECCIÓ

474-espaguetis-pasta-energia-xl-668x400x80xX

Imprimir  Una de les coses bàsiques que heu de tenir en compte és utilitzar una pasta de bona qualitat, les de qualitat baixa ens queden enganxades al plat.

Imprimir  El primer secret és mesurar bé la quantitat d’aigua, l’olla en la qual cuinem ha de ser bastant grossa ja que quant es posi a bullir té tendència a vesar. Hem d’utilitzar un litre d’aigua per cada 100 grams de pasta.

Imprimir  Quant l’aigua comença a bullir és quant haurem de posar-hi la sal, n’hi afegirem uns 12-15 grams per cada litre d’aigua.

Imprimir  Quant tenim l’aigua bullint i ja s’ha dissolt la sal és quant hi tirarem la pasta tota d’una vegada i la remenem tot seguit i per què no s’enganxi. Posem el foc ben alt i quant l’aigua torna a bullir el baixarem una mica poc a poc per que es vessi l’aigua. Durant la cocció no tindrem l’olla tapada i remenarem la pasta de tant en tant.

Imprimir  Quant de temps l’hem de tenir bullint? Jo aconsello que parem la cocció un minut abans del que ens recomana el paquet de pasta, així no ens passarem massa de cocció.

Imprimir És important comptar el temps de cocció des de que hem pujat el foc i ha començat a bullir fort. Si vols la pasta “al dente” has d’apagar el foc quant arribi al temps de cocció i posar dins de l’olla un got d’aigua freda i seguidament retirar-los i colar-los.

Imprimir  Si la pasta la barreges amb alguna salsa i vols que et quedi espectacular no eixuguis la pasta, deixa que estigui una mica molla i calenta la salsa en un altre recipient , llavors és quant has de barrejar una mica de salsa per que la pasta n’absorbeixi una mica. En un bol posa a taula la resta i en el moment de menjar la pasta posa-la per sobre, evitaràs que la pasta quedi seca i estarà més saborosa.

am_79224_6086810_836498

 

MW101

 

 

 

 

fotos: freepik.com

cocinafacilsanayrapida.com

blogdelagente.com

enunacocinaitaliana,com

 

Anuncios

Què n'opines?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s