Els petits secrets a la cuina de la Mireia Guzmán

Sense olor a coliflor

Una bona solució per a que no es produeixi aquest desagradable olor que queda a tota la casa al coure la coliflor, és col·locar a sobre de la tapa mitja llimona. Una altra solució és afegir a l’olla, en el moment de coure-la, una boleta de pa adobat en vinagre.

coliflor

Sense olor a alls

Si després de menjar alls t’has quedat amb l’alè un mica desagradable, pots eliminar-lo menjant, senzillament un got de llet. També pots mastegar unes fulles de julivert o un o dos grans de cafè.

ajos

Síndria fresca

Si durant una excursió al camp, la síndria està calenta, talla-la per la meitat i esposa-la una estona sota el sol.

sindria

Un té especial

En lloc d’utilitzar sacarina per endolcir el té, prova-ho de fer amb caramel de llimona, menta o del gust que més t’agradi, que siguin per suposat sense sucre.

te infusion

Cebes que no piquen

Si t’agrada el gust de ceba, però no pots aguantar que piquen molt, posa-les una mica abans d’utilitzar-les, ja pelades, en un recipient amb aigua i vinagre. Sortiran més suaus i no picaran.

Si et passes amb la sal

Es més corrent del que et penses passar-se amb la sal al salar un guisat. Si et passa, afegeix una ceba pelada a la que hauràs practicat un petit tall en la part superior. Deixa-la reposar uns minuts i absorbirà la sal sobrant.

També funciona posar en el guisat una patata  crua pelada i deixar-la reposar uns minuts, per absorbir la sal.

Olor a ceba

Aquesta desagradable olor que queda en les mans després d’haver pelat la ceba, pot eliminar-la rentant-te les mans amb aigua i sabó i després amb un grapat de sal fina.

Macedònia

Si acabes de preparar una macedònia de fruita natural i trigaràs unes hores en servir-la, evita que la fruita s’ennegreixi afegint un almívar d’aigua i mel, també pots ruixar-la amb el suc de llimona.

Pollastre

Els pits de pollastre queden més tous i més gustosos si abans de cuinar-los els deixes mitra hora cobertes en una salsa elaborada de llet, all i julivert. Procura que els filets siguin més finets, et sorprendrà que bons que queden.

Olor a sardines

Quan cuinis sardines, posa juntament amb elles unes fulles de llorer. Absorbiran tot aquell olor desagradable que deixen a casa.

Amanides de cogombre

Si t’agrada menjar amanides i posar cogombre, però que no siguin amargues, deixa-les una hora en aigua i escorre-les bé. Si et molesten perquè et repeteix després de menjar, talla’l a rodanxes molt fines i treu les llavors.

Espècies

No les guardis a prop del foc, perden la humitat i el sabor. És millor guardar-les a la nevera o en un lloc sec.

images

 

fotografies de lareceta.org , bleuvous.com i elsuperfamiliar.es

Anuncis

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s