Recepta d’Hummus ( Paté de Cigrons)

En aquest nou post, un porto una nova recepta, el conegut “Hummus” o Paté de Cigrons; provinent d’ Orient Mitjà de països com Israel, Líban, Palestina, Turquia, Grècia, Síria, Armènia o Xipre.

Ingredients:  

  • All: 2 grans
  • Cigrons: 400 grams
  • Limona: 1 peça
  • Sal: un pessic
  • Tahini (pasta de sésam): 2 Cullerades ( la podreu trobar a les botigues de dietètica ó herbolaris)
  • Oli: 5-6 cullerades

 Preparació:  

  • Pas 1: Triturar els cigrons, amb una mica de la mateixa aigua, fins a obtenir una pasta fina
  • Pas 2:   Barrejar la pasta amb el suc de llimona, els alls xafats, 4 cullerades de Tahini, sal i oli, si és massa espès afegir una mica de líquid dels cigrons o aigua. Refredar una mica a la nevera.
  • Pas 3:   Servir amb diferents verduretes. També es pot servir amb pa de pita torrada.

Paté de Cigrons - Hummus

Comentari:  

És tracta d’un plat exquisit libanès, que com mots altres dels seus plats, donen merescuda fama a la seva cuina. Els cigrons ja es poden comprar cuits, són molts bons comprar-los a granel, demanar una mica del suc de la cocció. El cigró és ric en ferro, proteïna i fibra. A més té efectes antidepressius i ajuda a reduir el colesterol i el risc de càncer.

RECORDA: Si necessites consell nutricional totalment personalitzat, sempre em pots contactar!

Anuncis

One thought on “Recepta d’Hummus ( Paté de Cigrons)

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s