Recepta: Carxofes a la cassola

Després dels àpats copiosos dels nadals, rics en greixos, alcohol i colesterol, cal que comencem l’any depurant el cos amb una recepta ben senzilla i econòmica.

CARXOFES A LA CASSOLA (per a dues persones)

Preparació:

  • Tallar 4 carxofes a quatre parts
  • Fer una picada d’all i julivert.
  • Coure les carxofes al microones (uns 20 minuts).
  • Posar-les en una cassola amb brou vegetal, afegir 2 cullerades de pèsols, sal i oli i la picada.
  • Deixar coure uns 10 minuts.

Propietats nutritives:

  • Conté molt poques calories i té propietats diürètiques.
  • És aconsellable per a problemes digestius i metabòlics, gràcies a la fibra soluble que aporta, és depurativa, regula el trànsit intestinal i enforteix el sistema immunològic.
  • És bona per les cefalees (mal de cap) i per controlar el colesterol, pels mucílags i també pels flavonoides, que a banda són antioxidants i estimulen el cor.
  • Protegeix el fetge i contribueix a la seva recuperació en casos de malalties hepàtiques (com que produeix estimulació de la bilis cal abstenir-se en cas de tenir pedres a la vesícula)
  • La seva riquesa en fibra i altres components, són responsables de la reducció del colesterol, i disminueixen la pressió arterial i prevenen l’arteriosclerosi.
  • Redueix el nivell de sucre a la sang.

Bon profit!

RECORDA: Si necessites consell nutricional totalment personalitzat, sempre em pots contactar!

Anuncios

Què n'opines?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s