Recepta d’Arròs dos colors amb xampinyons

Avui us porto una recepta molt senzilla que podreu elaborar qualsevol dia que us vingui de gust. A continuació us indico els ingredients, la preparació, la informació dietètica  a més del vídeo on podreu seguir pas a pas com realitzar aquest plat.

Ingredients per a 4-6 persones:

  • 120gr arròs basmati (pes en cru)
  • 120gr arròs vermell (pes en cru)
  • 300gr de xampinyons
  • un polsim de farigola
  • sal

images

 El·laboració:

  • Bullir l’arròs basmati i l’arròs vermell segons les indicacions del paquet.
  • Saltejar el xampinyons en una paella sense oli a foc viu i quan s’hagi evaporat l’aigua afegir un pessic de sal i oli. Deixar rossejar els xampinyons fins que quedin daurats.
  • Farem una base d’arròs vermell, després l’arròs basmati i per finalitzar els xampinyons, espolvorejats amb una mica de farigola.

Comentari dietètic:

L’arròs vermell és una varietat d’arròs llarg semblant a l’integral. Sols canvia el color de la closca, en aquest cas vermell. Conté bona font de Vit B1 i de vit B2, fibra, calci i ferro.
La cocció de l’arròs vermell és un xic més llarga que l’arròs blanc, per tant es recomana bullir-ho per separat.

La farigola ajuda a la digestió així com també dona gust al plat, ja que és un plat baix en greix i per donar-li gust sense aportar calories afegim la farigola.

Els xampiyons contenen un 95% d’aigua de manera que és ideal per a dietes per a perdre pes alhora que és diürètic i ric en seleni (antioxidant) per a prevenir malalties degeneratives i é apte per a persones amb colesterol elevat.

En cas de diabetis s’ha controlar la ració (els grams) de l’arròs i en cas d’àcid úric (gota) controlar els xampinyons. Per tal que la recepta sigui apte en cas de tensió arterial elevada, eliminar la sal d’addicció i jugar més amb herbes aromàtiques.

Bon profit!

Per veure el VÍDEO de la preparació de la recepta, cliqueu aquí!

Anuncios

Què n'opines?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s