Recepta d’Arròs dos colors amb xampinyons

Avui us porto una recepta molt senzilla que podreu elaborar qualsevol dia que us vingui de gust. A continuació us indico els ingredients, la preparació, la informació dietètica  a més del vídeo on podreu seguir pas a pas com realitzar aquest plat.

Ingredients per a 4-6 persones:

  • 120gr arròs basmati (pes en cru)
  • 120gr arròs vermell (pes en cru)
  • 300gr de xampinyons
  • un polsim de farigola
  • sal

images

 El·laboració:

  • Bullir l’arròs basmati i l’arròs vermell segons les indicacions del paquet.
  • Saltejar el xampinyons en una paella sense oli a foc viu i quan s’hagi evaporat l’aigua afegir un pessic de sal i oli. Deixar rossejar els xampinyons fins que quedin daurats.
  • Farem una base d’arròs vermell, després l’arròs basmati i per finalitzar els xampinyons, espolvorejats amb una mica de farigola.

Comentari dietètic:

L’arròs vermell és una varietat d’arròs llarg semblant a l’integral. Sols canvia el color de la closca, en aquest cas vermell. Conté bona font de Vit B1 i de vit B2, fibra, calci i ferro.
La cocció de l’arròs vermell és un xic més llarga que l’arròs blanc, per tant es recomana bullir-ho per separat.

La farigola ajuda a la digestió així com també dona gust al plat, ja que és un plat baix en greix i per donar-li gust sense aportar calories afegim la farigola.

Els xampiyons contenen un 95% d’aigua de manera que és ideal per a dietes per a perdre pes alhora que és diürètic i ric en seleni (antioxidant) per a prevenir malalties degeneratives i é apte per a persones amb colesterol elevat.

En cas de diabetis s’ha controlar la ració (els grams) de l’arròs i en cas d’àcid úric (gota) controlar els xampinyons. Per tal que la recepta sigui apte en cas de tensió arterial elevada, eliminar la sal d’addicció i jugar més amb herbes aromàtiques.

Bon profit!

Per veure el VÍDEO de la preparació de la recepta, cliqueu aquí!

Anuncis

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s