Coneixes la relació entre el consum de làctics i la mucositat?

Segur que molts de vosaltres heu sentit a dir que si tens un refredat amb producció de mocs, millor no prendre llet. Però què hi ha de cert i que hi ha d’error o de mite?

Què pensa la població a nivell popular?

La majoria de la població, inclòs alguns professionals sanitaris, afirma que la ingesta de llet incrementa la producció de moc en les vies respiratòries superiors i inferiors. De fet hi ha molta gent que deixa de prendre làctics per aquesta raó injustificada.

got de llet

La poca biografia i les dades trobades al respecte, conclueixen que no existeix relació entre aquest consum i la producció de mucositat.

I els científics?

Al desembre del 2005, la revista Journal of the American College of Nutrition va publicar una extensa revisió sobre el tema i va treure les següents conclusions:

• “Les persones que creuen que la llet augmenta la formació de moc són més propenses a informar dels canvis en les percepcions sensorials relacionades amb la mucositat després de beure llet que els que no estan en possessió de la mateixa creença.”

• “És possible que la agregació després de la barreja d’una emulsió tal com la llet amb la saliva pot explicar en part aquesta sensació.”

• “Les recomanacions per abstenir-se dels productes làctics degut a la creença de que indueixen símptomes de asma no son compatibles amb el conjunt de proves científiques sobre la relació entre el consum de làctics i la aparició d’asma.”

• “Les persones amb asma no necessiten evitar el consum de productes làctics per a controlar los símptomes.”

El Grupo de Revisión, Estudio y Posicionamiento de la Asociación Española de Dietistas-Nutricionistas (GREP-AEDN) també manifesta el mateix. En aquest article no es pretén afavorir la seva ingesta ó la seva freqüència (això seria altre debat) , sinó a desmitificar els errors que sentim i que comentem.

RECORDA: Si necessites consell nutricional totalment personalitzat, em pots contactar!

Anuncis

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s